<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Tanksjef refser bankene

Sjef for tankrederiet Nordic American Tanker Shipping, Herbjørn Hansson, mener bankene ikke har tatt nok hensyn til risiko.

    Publisert 24. jan. 2009 kl. 11.50
    Oppdatert 15. des. 2013 klokken 14.38
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 80 ord

    Rederen har i flere år ment at bankenes kjernekapital har vært altfor lav, skriver Dagens Næringsliv lørdag.- Det har vært et veldig fokus på egenkapitalavkastning og fortjeneste per aksje. Men det tar ikke hensyn til risiko, sier Hansson til avisen og fortsetter:- Det er helt klart at bankene generelt er underkapitaliserte. Det er for stor fokus på egenkapitalavkastningen uten å ta hensyn til den finansielle risikoen. Risikoen øker jo svakere bankenes balanse er. Dette gjelder hjemme og ikke minst ute.