<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Analytiker: Dette treffer Tomra hardt

Tomra skuffet i 1. kvartal. Danske Equities-analytiker trekker frem noe som treffer selskapet hardt.

  Publisert 22. apr. 2009 kl. 15.43
  Oppdatert 15. des. 2013 klokken 16.28
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 147 ord
  Foto: Scanpix

  Flere analytikere har kuttet i kursmål og estimater i Tomra etter at selskapet i går la frem skuffende tall for 1. kvartal. First-analytiker Einar Strømstad kuttet i estimatene, men beholdt sin "reduser"-anbefaling. Danske Equities tar ned kursmålet én krone til 27 kroner, og gjentar ifølge Reuters sin "accumulate"-anbefaling.- De er truffet hardt av svake aluminium- og plastikkpriser, som gjør at Materials Handling fikk et veldig dårlig resultat. Videre er det lav ordreinngang og aktivitet i Industrial Processing Technology som bidrar til det dårlige resulatet, sier analytiker Martin Stenshall.- På den positive siden gjorde Collection Technology det ganske bra. I tillegg viser den nye non-deposit-divisjonen lovende utvikling med pilotprosjekter i USA og Japan, legger han til overfor nyhetsbyrået.Tidligere i dag skrev vi at DnB NOR Markets senker kursmålet på Tomra til 30 fra 32 kroner, og opprettholder sin kjøpsanbefaling.Tomra-aksjen handles for 23,60 kroner på Oslo Børs, ned 4,45 prosent.