<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Derfor har kronen styrket seg

Norskekronen har styrket seg mot euro siden fredag.

  Publisert 20. apr. 2009 kl. 13.08
  Oppdatert 15. des. 2013 klokken 16.23
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 167 ord
  Foto: Finansavisen

  - Normalt styrker dollaren seg mot euro når aksjemarkedene stiger. Det har ikke vært tilfellet de siste døgnene, fastslår DnB NOR Markets i dagens morgenrapport. Dollaren har styrket seg med 0,8 prosent mot euro siden fredag morgen. Ifølge meglerhusety synes utviklingen å henge på usikkerhet knyttet til fremtidig pengepolitikk fra ESB og frykt for at det ikke gjøres nok for å støtte økonomien i eurosonen.- Også den norske kronen har styrket seg mot euro siden fredag morgen. Dette skyldes trolig til stor del den nevnte eurosvekkelsen. Kraftig oppgang på Oslo Børs og en noe høyere oljepris kan også ha vært positivt for den norske kronen. Den norske kronen har også styrket seg relativt til den svenske kronen. Svenske kroner har generelt hatt en svak utvikling noe som nok en gang kan skyldes fokus på svenske bankers eksponering mot Øst-Europa og de realøkonomiske konsekvensene tap i denne regionen kan medføre, heter det i rapporten.Her er de siste noteringene:USDNOK: 6,78 EURNOK: 8,80 GBPNOK: 9,88 CHFNOK: 5,80 JPYNOK: 0,069SEKNOK: 0,79