<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Dette vil påvirke Oslo Børs

Dette bør du notere deg. Følgende faktorer vil påvirke Oslo Børs fredag, siste handelsdag i uken.

  Publisert 24. apr. 2009 kl. 08.05
  Oppdatert 15. des. 2013 klokken 16.32
  Lesetid: 2 minutter
  Artikkellengde er 399 ord
  Foto: Finansavisen

  Torsdag endte hovedindeksen på 238,01, ned 0,68 prosent. Det ble omsatt verdipapirer for 4,94 milliarder kroner.Onsdagens fall på Wall Street bidro til en nervøs start på Oslo Børs torsdag, og hovedindeksen var nede i dagsverste på 237,32 i løpet av de første minuttene. Sakte, men sikkert hentet den seg inn igjen, og i løpet av formiddagen ble det viktige 240-nivået passert.Brent-olje (juni-kontrakten) gikk ved børsens stengetid for 49,67 dollar fatet, ned 14 cent.Les hele børskommentaren herUSA Amerikanske aksjekurser steg forsiktig torsdag etter at Apple meldte om sitt beste kvartalsresultat noensinne .Antall førstegangssøkende til ledighetstrygd i USA (jobless claims) steg ifølge tall lagt frem torsdag til rekordnivåer sist uke.Salget av bruktboliger i USA falt dobbelt så mye som ventet i mars .Dow Jones-indeksen endte opp 0,89 prosent til 7.957,06.Også Nasdaq steg med 0,37 prosent, mens Standard & Poor's-indeksen var opp 0,99 prosent.Les hele USA-kommentaren her Les mer om de norske aksjene i USA og CanadaFredag I skrivende stund står Brent-oljen i 49,69 dollar fatet, ned 0,84 prosent. WTI-oljen er ned 0,81 prosent, til 49,22 dollar fatet.Nikkei-indeksen i Japan er ned 1,25 prosent til 8736,09 fredag morgen, mens Hang Seng i Hong Kong faller 0,43 prosent til 15.148,32.Slik går det på børsene i Asia. Det ligger til rette for oppgang på Europa-børsene fredag. Ifølge Reuters tror bookmakere at FTSE 100 i London vil åpne opp intill 0,9 prosent, CAC 40 i Paris opp 0,8 prosent, og DAX i Frankfurt opp 0,9 prosent.Følgende står blant annet på dagens agenda:Eltek legger frem tall for første kvartalFrankrike: Privat forbruk mars 08:45Tyskland: IFO-undersøkelsen april 10:00SSB: Varehandel, omsetningsstatistikk 10:00SSB: Åpnede konkurser 10:0010:00Storbritannia: BNP første kvartal 10:30Storbritannia: Detaljhandel mars 10:30Norges Bank: Sentralbanksjef Svein Gjedrem holder gjesteforelesning på NHH,USA: Varige goder mars 14:30USA: Nyhussalg mars 16:00Dessuten legger utenlandske selskaper frem tallKilder: TDN Finans, Finansavisen og SSBHER kan du lese mer om hva som skjer i dag.På Market Watch finner du en kalender som blant annet viser dagens og de neste dagenes økonomiske begivenheter, forventningene i markedet og historiske data.Mer om det som skjedde på børsene i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.Mer om det som skjedde på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia. Slik går det på børsene i Europa.