<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Du kan gå på en stygg smell i aksjemarkedet

Det hjelper ikke å være i aksjemarkedet over lang tid om du har kjøpt aksjer på topp. Det kan gå generasjoner uten avkastning.

  Publisert 20. apr. 2009 kl. 12.30
  Oppdatert 15. des. 2013 klokken 16.23
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 147 ord
  Harald Magnus Andreassen, sjefsøkonom i First Securities - Foto: First

  Mange spør seg hvor lang tid du må regne med å være eksponert i aksjemarkedet for at investeringen skal bli lønnsom. I et intervju med dn.no advarer sjeføkonom Harald Magnus Andreassen i First Securities norske privatpersoner mot å tenke for kortsiktig.- Ingen som har sett på den historiske utviklingen i aksjemarkedet vil konkludere med at 5-7 års tidshorisont er det som skal til for å være sikker på positiv avkastning, sier Andreassen til dn.no.- Det er riktig at aksjemarkedet i gjennomsnitt stiger mer enn bankrenten. Men fordi variasjonene underveis er så pass store, vil den som er uheldig å kjøpe når det er dyrt og selge når det er billig kunne holde på i ganske mange år uten avkastning. Hvis du kjøper når det er veldig dyrt kan det gå generasjoner uten avkastning. Da vil ofte ikke engang 10 eller 20 års horisont være nok, avslutter Andreassen.