<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

"Hedgefondsforvalteren" kommer med tilsvar

Røkke omtalte en "samfunnsengasjert hedgefondsforvalter" ved flere anledninger. Han forklarer hvorfor han mener nesten alt Røkke sa i dag var feil.

  Publisert 22. apr. 2009 kl. 20.38
  Oppdatert 15. des. 2013 klokken 16.29
  Lesetid: 2 minutter
  Artikkellengde er 329 ord
  Kjell Inge Røkke - Foto: Finansavisen

  Eks-analytiker fra Fearnely Fonds og nå leder for Øystein Stray Spetalens hedgefond Ferncliff Asset Managment, Kjell Erik Eilertsen er den "samfunnsengasjerte fondsmegleren" Røkke snakket om flere ganger på dagens PR-show.- Ja, ja det var meg. Jeg tar meg ikke nær av det. Jeg oppfattet det som litt sånn ironisk, humrer Eilertsen til HegnarOnline.- Hva synes du om Røkkes DnB NOR-argument om at prisingen var "fair"?- DnB NOR sier jo selv at de ikke har gjort noen uavhenigg verdivurdering, de har gjort en vurdering av tallmaterialet de har mottatt fra Aker og Arctic. Alle analytikere som følger markedet sier at det var overpris. Tallene DnB NOR brukte kommer fra Arctic, som representerer selger her. Fair valuebetrakningen er inspirert av Arctic og selskapet selv, sier Eilertsen.Eilertsen mener da at vurderingen ikke var uavhengig, slik Røkke selv hevder.- Det burde vært brukt en uavhengig verdivurdering. Det har vært konkludert med at dette var en dårlig deal for Aker Solutions og en bra for Aker. Enskilda og Pareto har foretatt disse analysene, sier han. - Alle er entydig imot det Røkke sier. Til og med ratingbyrået Fitch har satt Aker Solutions på "negative watch" og det betyr at de kan komme til å nedgradere kredittverdiheten til Aker Solutions, fortsetter Eilertsen til HegnarOnline.- Røkke hevder han ikke har dumpet gjeld på Aker Solutions.- Det er bare tull. Hvem skylder hvem penger her etterpå. Det er tre ting som mangler. Når det gjelder Aker, hvor er put-opsjonen til Wallenberg. De kan selge sin post i Aker for 1,7 milliarder om to år. Denne er nå verdt omtrent 300 millioner, sier Eilertsen.- Hva synes du om Røkkes film-snutt. HegnarOnline har vært i kontakt med en eks-Kværner subsea-ansatt som mente dette: "Dagens Røkke-presentasjon av subsea teknologi kjenner jeg godt igjen fra 20 år gamle Kværner-brosjyrer, men de er blitt forbasket mye bedre i Powerpoint og med animasjon."- Jeg er petroleumsingeniør. Dette her er ikke noe nytt. Jeg har sett denne og lignende i alle år, avslutter Eilertsen.