<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Kvartalstall påvirker flere aksjer på børsen

Kvartalstallene til Tandberg og RCCL har fått analytikerne til å vende i begge selskapene.

  Publisert 24. apr. 2009 kl. 11.45
  Oppdatert 15. des. 2013 klokken 16.33
  Lesetid: 3 minutter
  Artikkellengde er 502 ord
  Oslo Børs - Foto: Scanpix

  Hovedindeksen på Oslo Børs er ved lunsjtider fredag opp 0,64 prosent til 239,55. Det er omsatt verdipapirer for 1,4 milliarder kroner så langt. For hver åttende aksje som stiger i verdi, faller tre aksjer tilbake.Tandberg Tandberg la frem noe svakere tall enn ventet tre minutter før børsslutt torsdag. Aksjen faller 7,40 kroner (7,18 prosent). Vær oppmerksom på at aksjen går ex utbytte på 1,25 kroner.Fire av 11 analytikere nedgraderer Tandberg etter førstekvartalsrapporten torsdag kveld, viser tall fra FactSet, ifølge TDN Finans.RCCL Cruiserederiet RCCL meldte i går om et resultat på minus 0,17 dollar per aksje i første kvartal i år, mot ventet minus 0,32 dollar (Reuters-estimat). Året før var EPS 0,35 dollar. Selskapet hadde guidet et resultat på mellom minus 0,30-0,35 dollar.Tallene fra RCCL kom inn bedre enn ventet i går. Ifølge DnB NOR Markets reduseres risikoen for en emisjon.- Selskapet oppnådde bedre priser enn vi hadde lagt til grunn ettersom flere bestiller cruise i siste liten, det vil si på høyere priser. Med én milliard dollar i likvider, en operativt positiv kontantstrøm og finansieringsavtaler i boks, bør selskapet nå kunne styre unna noen likviditetsskvis de neste årene, heter det i dagens morgenrapport.RCCL stiger 6,01 prosent til 88,25 kroner, etter å ha steget 13,27 prosent i går.RCL var et av hovedtemaene på dagens utgave av Økonominyhetene med Trygve HegnarVinnere og tapere RXT stiger 26,71 prosent til 1,85 kroner. Aksjen har fortsatt falt 24 prosent de siste tre månedene. Det er ingen spesielle nyheter rundt selskapet. HQ Direct AB er største nettoselger, med en andel på 61 prosent. Største nettokjøper er DnB NOR Markets med en andel på 46 prosent.Petromena stiger 12,50 prosent til 45 øre. Ifølge DN skal Petromena-gründer Berge Gerdt Larsen ha krevd 800 millioner kroner for å løse problemene i riggselskapet, som er på vei mot stupet med en obligasjonsgjeld på fem milliarder kroner.I forrige uke presenterte Larsen et forslag til salg av to av riggene for 5,8 milliarder kroner. Etter at verftet har fått sitt, er det 2,6 milliarder kroner igjen. Av dette beløpet skal Larsen selv har krevd totalt 800 millioner kroner. Mer om saken finner du her Ignis-aksjen stiger 10,80 prosent til 4 kroner.Transeuro faller 8,70 prosent til 21 øre, mens Orkla faller 4,63 prosent. Funcom faller 4,14 prosent til 5,10 kroner. Her kan du lese hva analytikerne forventer av Funcom-aksjenDe mest omsatte StatoilHydro stiger 1,20 prosent til 118,30 kroner. Et fat nordsjøolje med leveranse i juni omsettes for 50,32 dollar per fat, opp 1 prosent i dag.Yara-aksjen er opp 1,20 prosent til 147,50 kroner, Seadrill stiger 2,02 prosent til 70,80 kroner, mens Norsk Hydro stiger 0,51 prosent til 29,60 kroner.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia. Slik går det på børsene i Europa.New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.