<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Her er det ingen som slår Aalesund

Åtte Tippeliga-klubber har investert 1,8 milliarder i nye stadionanlegg. Bare ett lag har bygd for lite - og er glade for det. Her kan du lese hvorfor.

  Publisert 15. juni 2009 kl. 11.09
  Oppdatert 15. des. 2013 klokken 17.52
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 217 ord
  Foto: Scanpix

  Åtte norske Tippeliga-klubber har investert 1,8 milliarder kroner i nye stadioner siden 1998, men annethvert sete står tomt, skriver Finansavisen, som tok en stikkprøve i åttende serierunde i år.Av rundt 105.000 seter var da rundt 51.500 i bruk - i det som vel å merke var en midtuke-runde.Avisen har rangert Tippeligaen etter belegg på stadion, og - kanskje ikke så overraskende - kommer Aalesund ut på topp - med sine 94,9 prosent hiitil i år. Mens kapasiteten er 10.778, har snittet vært på 10.232.- Vi mener vi har truffet veldig bra med størrelsen på stadion de 4-5 første driftsårene. Det er røster som mener at vi burde ha kapasitet på 12-15.000 for å ta unna toppene, men da tror jeg vi hadde mistet sesongkortsalget vårt, sier daglig leder Henrik Hoff i Aalesund.I de øvrige syv klubbene med oppgradert eller nytt stadion står det ikke like bra til. Molde, Start, Odd, Stabæk, Sandefjord, Viking og Fredrikstad har i alt 95.000 seter. I de ti sesongene før de fikk oppgradert eller nytt stadion hadde de ifølge avisen 40.100 i tilskuersnitt per sesong. Altså har de lagt opp til en overkapasitet på 140 prosent.- Alt er bedre med full stadion. Har man et belegg på 60 prosent, vil jeg si man kanskje har gjort en feilvurdering, sier Hoff til Finansavisen.