<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Meglerhus: Kjøp disse aksjene

Orion Securities snakker om budkamp, oppside på 86 prosent, ualminnelig positive faktorer og trading. Her er dagens aksjetips.

  Publisert 12. juni 2009 kl. 12.26
  Oppdatert 15. des. 2013 klokken 17.49
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 196 ord
  Stig Myrseth - Foto: Finansavisen

  I dagens morgenrapport fra Orion Securities omtales følgene aksjer som dagens case:• Unison (13,40) - forsikringsselskap i spill, trolig duket for høyere bud. Sparebank1-gruppen la nylig inn et bud på 14,00 kroner per aksje på Unison. Dette har blitt avvist av styret som mener budet er for lavt. Vi deler styrets oppfatning og blir ikke overrasket om det kommer høyere bud nå som selskapet er i spill. Etter vår mening er en fair budpris på Unison i et industrielt oppkjøp på om lag 25 kroner per aksje. Hovedrisikoen er at Sparebanken1 trekker budet og at ingen andre beilere dukker opp. I så fall kan aksjen komme under kraftig press. Dette tilkjennegis av at aksjen ble handlet på 9-tallet før budet kom.• StatoilHydro (139,80) - oppside på en tier i det korte perspektivet. Oljeprisen setter stadig nye årstopper, og Brent-olje handles i skrivende stund til 71 dollar per fat. Ualminnelig positive langsiktige faktorer som "peak oil" og den eksplosive fremveksten til privatbilismen i fremvoksende økonomier bidrar til styrken og overskygger kortsiktig negative faktorer som høye lagre. Vi blir ikke overrasket om oljeprisen stiger videre utover sommeren. Vi anbefaler trading-kjøp av StatoilHydro med et kortsiktig kursmål på 150-155