<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Meglerhus ser lyse utsikter og roper kjøp

Analytiker David Kerstens i UBS gir deg fire aksjetips.

  Publisert 16. juni 2009 kl. 12.31
  Oppdatert 15. des. 2013 klokken 17.54
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 198 ord
  Foto: Scanpix Scanpix / Scanpix

  Ifølge et analysenotat høyner analytiker David Kerstens i UBS kursmålene på flere lakseselskaper, grunnet høyere priser, melder TDN Finans. Han mener at markedsbalansen er sunn med begrenset tilbudsvekst og en etterspørsel som holder seg vel oppe.Den norske eksportprisen har hittil i år steget 37 prosent til 37,0 kroner per kilo og prisen for fersk chilensk laks har steget 22 prosent til 4,3 dollar per pund. Ifølge nyhetsbyrået mener meglerhuset utsiktene for oppdrettselskapene fortsatt ser bra ut med et tilbud som er ti prosent lavere grunnet fallet i lakseproduksjonen i Chile. Analytikeren venter også at marginene kommer til å påvirkes positivt av lavere forpriser og venter ytterligere konsolidering i industrien.Meglerhuset høyner i snitt EPS-estimatene for 2009 og 2010 med henholdsvis 25 og 22 prosent. Den største risken er, ifølge Kerstens, ytterligere restrukturering i Chile og nedskrivninger knyttet til de chilenske virksomhetene.TDN Finans skriver videre at meglerhuset opprettholder kjøp på Marine Harvest, Austevoll Seafood, Lerøy Seafood og Salmar, og har en nøytral-anbefalning på Cermaq og Nutreco.Kursmål:Marine Harvest høynes fra 4,0 til 5,5 kroner, mens Lerøy Seafood blir satt opp fra 105 til 145 kroner. Salmar høynes fra 44 til 65 kroner, mens Cermaq settes opp fra 44 til 54 kroner.