<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Nitrist børs-dag i Asia

Mandag hadde Wall Street sin verste dag på over en måned. Tirsdag fulgte Asia-regionen opp med akkurat det samme.

  Publisert 16. juni 2009 kl. 07.50
  Oppdatert 15. des. 2013 klokken 17.53
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 244 ord
  Foto: AP

  USA-børsene sørget for opptakten - den verste dagen på over en måned - og Asia-regionen fulgte etter.Det ble en heller lei dag for asiatiske investorer tirsdag, og synkende priser på råvarer, en yen på offensiven og svake USA-tall var blant faktoren som sørget for fall.Samleindeksen MSCI Asia Pacific Index sank med 2 prosent til 101,58, og det er det største fallet denne indeksen har hatt siden 14. mai.- Mange tror at fallet i verdensøkonomien har stoppet opp, men så er ikke tilfelle. De som kjøpte aksjer for litt siden i den tro at økonomien kom til å løfte seg, selger nå på harde fakta, sa Kiyoshi Ishigane hos Mitsubishi UFJ Asset Management Co. til Bloomberg i en kommentar.I Japan falt gigantene Toyota og Sony begge med 2,9 prosent, mens oljeprodusenten PetroChina Co. dalte med 4,2 prosent i Hong Kong.Rio Tinto hadde heller ingen pen dag, og falt med 4,3 prosent.Nikkei 225 var klokken 07.49 ned 2,54 prosent til 9.784,83, mens Hang Seng endte ned 3 prosent og S&P/ASX 200 dalte 1,63 prosent.Slik går det på børsene i Asia. Slik går det på børsene i Europa.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Slik gikk det i New York i går Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.