<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Oslo Børs tilbake i pluss

Oslo Børs startet opp, men snudde ned etter en liten time. Nå er man imidlertid tilbake i blått territorium.

  Publisert 16. juni 2009 kl. 09.08
  Oppdatert 15. des. 2013 klokken 17.54
  Lesetid: 2 minutter
  Artikkellengde er 479 ord
  Foto: Finansavisen

  Oslo Børs fikk en relativt bra start på dagen, snudde så ned, men er nå tilbake i blått.Drøye to timer etter åpning er Oslo Børs opp 0,49 prosent til 296,28.StatoilHydro-aksjen er opp 1,63 prosent til 136,90 kroner. Oljeprisen stiger kraftig tirsdag morgen etter stygt fall mandag. (Se fyldigere kommentar lenger nede).Oljemyggen PA Resources faller 8,61 prosent til 22,30 kroner. Oljeselskapet varslet i går en emisjon. Oslo Axess-aksjen Thin Film er igjen børsvinner og stiger nye 14,38 prosent.Det har til nå blitt omsatt aksjer og grunnfondsbevis på Oslo Børs for 2,16 milliarder kroner.Vinner- og taperaksjer Helt på toppen av vinnerlisten fra start finner vi Oslo Axess-aksjen Thin Film som er opp 14,38 prosent til 1,75 kroner.Også StepStone, Austevoll Seafood, Inmeta, Kongsberg Automotive og Navamedic er solid opp så langt.Blant de store og mest omsatte er det REC som gjør det best med en oppgang på 2,39 prosent til 59,90 kroner.Dårligst ut fra start er det oljemyggen PA Resources som har kommet. Aksjen daler 8,20 prosent til 22,40 kroner på nyheten om at selskapet sier det vil gjøre en rettet emisjon på inntil 14,5 millioner nye aksjer.Bergen Group, Norwegian, Rocksource og Northland Resources er også ned.Blant de store er det mest fall hos Acergy som er ned 4,07 prosent og Sevan som faller 2,48 prosent.Oljen stiger kraftig etter stygt fall mandagBrent for levering i august falt i går under 70 dollar fatet, men tirsdag morgen stiger oljen igjen over dette nivået.- Oljen ble presset mandag som følge av svakere aksjemarkeder og en liten svekkelse av dollaren. Dersom aksjemarkedet faller videre og daller går tilbake til 1,35 mot euro, vil oljen falle tilbake til midt på 60-tallet, skriver Mike Sander i Sander Capital i et notat, ifølge Bloomberg.Urolighetene i Iran har i liten grad påvirket oljeprisen så langt.- Mange lurer på hvorfor begivenhetene i Iran ikke beveger oss i dag. Det er to grunner: For det første er det usannsynlighet at disse protestene kommer til å lede til noen endring i lederskapet. For det andre er det mye ledig kapasitet i verden, så kutt i tilbudet fra Iran vil ikke få noen særlig virkning på oljemarkedet, sier Phil Flynn i Alaron Trading til MarketWatch.Tirsdag går brent for levering i august for 71,11 dollar per fat, ned 0,92 prosent eller 0,66 dollar siste døgn. Laveste nivå tirsdag har vært 69,55 dollar per fat.Oljen har steget relativt kraftig siden rundt klokken 10.WTI-oljen for levering i juli omsettes for 71,43 dollar per fat, ned 0,85 prosent eller 0,61 dollar.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia. Slik går det på børsene i Europa.New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.