<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Analytiker: Kjøp disse aksjene

Analytiker snakker om sterk oppside, risiko, vekstmaskin og muligheten for oppkjøp. Her er dagens aksjetips.

  Publisert 5. aug. 2009 kl. 15.20
  Oppdatert 15. des. 2013 klokken 18.59
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 209 ord
  Stig Myrseth

  I dagens morgenrapport fra Orion Securities omtales følgende aksjer som dagens case:• StatoilHydro (134,52) - den sterke oljeprisen skaper oppside. Legges futuresmarkedet til grunn, vil den gjennomsnittlige oljeprisen de kommende tolv månedene være på 75 dollar per fat. Vi lander på en kjøpsanbefaling for StatoilHydro med et kursmål på 160. Opp dit er det 19 prosent, noe som bør være mer enn nok til å forsvare en inntreden i et likvid børslokomotiv som dette. Hovedrisikoen er at oljeprisen får seg en knekk utover høsten. Globale oljelagre er allerede på et høyt nivå, og disse kan stige ytterligere utover høsten når etterspørselen går inn i en sesongmessig bølgedal.• 24SevenOffice (5,40) - vekstmaskin som nærmer seg "break even". 24SevenOffice handles til en EV/Sales-faktor på 0,9 for i år, mens det tilsvarende tallet for sammenlignbare selskaper er på 2,1. DCF tilsier en aksjekurs på 9,50, noe som taler for at aksjen er underpriset på dagens nivå. På grunn av selskapets unike teknologi blir vi ikke overrasket om 24SevenOffice på sikt blir kjøpt opp. Hovedrisikoen for investorer er at selskapet er blant børsens minste med en børsverdi på kun 79 millioner kroner. Dette gir tidvis dårlig likviditet i aksjen, noe som tilkjennegir at den egner seg best for langsiktige investorer med høy risikotoleranse