<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Bred oppgang på børsene i Asia

Det ble nedgang i USA, men i Asia-regionen beholder investorene humøret. De aller fleste indekser stiger torsdag.

  Publisert 6. aug. 2009 kl. 09.03
  Oppdatert 6. aug. 2009 klokken 09.03
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 227 ord
  Foto: AP

  Det er forholdsvis god stemning på de asiatiske børsene torsdag, og de store indeksene legger pent på seg.På Kina-børsen er det imidlertid fall for andre dag på rad grunnet frykt for begrensninger i bankenes utlån.Samleindeksen MSCI Asia Pacific Index stiger likevel 0,7 prosent til 112,75, og har nå klatret over 60 prosent siden den traff bunnen 9. mars i år.- Folk er optimistiske men har ikke nok katalysatorer til å bli ennå mer positiv. Markedet er nær det kortsiktige taket, sier forvalter Mitsushige Akino i Ichiyoshi Investment Management til Bloomberg News.I Australia stiger aksjemarkedet, ifølge Bloomberg News hjulpet av en rapport fra myndighetene som uventet viste at ledigheten falt. Gruvegiganten BHP Billiton stiger 1,7 prosent hjulpet av høyere metallpriser. Rio Tinto Group er opp 1,8 prosent.Nikkei 225 er opp 1,32 prosent, Hang Seng i Hong Kong stiger 0,95 prosent mens S&P/ASX 200 i Australia styrker seg med 1,45 prosent.CSI 300-indeksen i Kina daler 0,71 prosent.Slik går det på børsene i Asia. Slik går det på børsene i Europa.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Slik gikk det i New York i går Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.