<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Gigantene straffes hardt på Oslo Børs

I dag bærer det utforbakke på Oslo Børs. En rekke børslokomotiv straffes knallhardt. Slik ser det ut ved lunsjtider.

    Publisert 7. aug. 2009 kl. 11.38
    Oppdatert 15. des. 2013 klokken 19.02
    Lesetid: 3 minutter
    Artikkellengde er 551 ord

    I dag peker pilen ned på Oslo Børs. Ved lunsjtider har hovedindeksen falt 1,95 prosent og står dermed i 295,05 poeng. Det er så langt omsatt aksjer for 1,3 milliarder kroner.Prisen på et fat Nordsjøolje, med levering i september, har gått ned 0,91 prosent og står nå i 74,15 dollar.- Det er dollaren som driver oljeprisen nå, og bedre enn ventede makrotall som skaper optimisme om en bedring i verdensøkonomien. Men optimismen står ikke i forhold til det svake forbruket vi ser, sier oljemegler Rune Kongstein i Norwegian Oil Trading til Finansavisen.REC topper taperlisten med et fall på 7,22 prosent til 45 kroner. Morgan Stanley nedgraderer aksjen fra equal-weight til underweight. Samtidig kuttes kursmålet kraftig.Citigroup kutter sitt kursmål fra 52 til 45 kroner, men opprettholder hold-anbefalingen.Standard & Poor's kutter kursmålet fra 65 til 59 kroner. Analytiker Ankit Jain i S&P Equity Research tror RECs kvartalsresultater, som slippes tirsdag 11. august, vil være preget av marginpress, melder TDN Finans. Maginpresset skyldes engangskostnader på 300 millioner kroner i forbindelse med feil på koblingsboksene, kjøp av dyr silisium eksternt, utvidelser og oppskaleringskostnader.S&P opprettholder sin kjøpsanbefaling.HegnarOnline har snakket med Henrik Schultz i Argo Securities om hva som kan ha forårsaket REC-fallet.- Er det info om andre kvartalstallene som er lekket ut?- Nei, det tror jeg ikke. Det er mange aksjer som er ned en del, og REC er en høy beta-aksje, og reagerer da negativt med markedet og svakere oljepris, sier han.- I natt norsk tid, kom det frem at GLC skal bygge en kjempestor wafer-fabrikk i Kina. Denne skal produsere 1 Gigawatt, og er ventet i drift rundt 2010. En slik kapasitet tilsvarer mer enn det REC og LDK produserer i dag, sier Schultz.Store selskap som Norsk Hydro, Yara og Telenor faller henholdsvis 3,80 prosent, 2,91 prosent og 2,49 prosent mens giganten StatoilHydro "slipper unna" med et kursfall på 0,61 prosent.Det lille oljeselskapet Interoil fikk et resultat før skatt på 4,5 millioner dollar i andre kvartal 2009, mot -4,6 millioner dollar for tilsvarende periode i fjor. Aksjen faller 6,38 prosent.Cermaq la frem kvartalstall i morges. Resultatet før skatt ble 229 millioner kroner, mot ventet 59 millioner kroner. Selskapet uttrykker optimisme for resten av året og 2010. Aksjen er uforandret på 45 kroner.Norwegian la frem trafikktall i morges. Norwegian fløy nesten 1.050.000 passasjerer i juli måned. Det er en økning på nærmere 150.000 passasjerer og tilsvarer en vekst på 16 prosent fra samme måned i fjor. Norwegian-aksjen stiger 1,74 prosent.-Norwegian er et av få selskaper på Oslo Børs som faktisk tjener på en svak dollar, både på grunn av flykjøpene, men også fordi selskapet har mer kostnader enn inntekter i dollar, sa Stig Myrseth, analysesjef i Orion Securities, til HegnarOnline torsdag.Sevan Marine opplyste i morges at Chevron har tildelt selskapet en studiekontrakt i forbindelse med Rosebank-prosjektet i britisk sektor av Nordsjøen. Aksjen klatret 0,5 prosent.Dagens viktigste finansielle begivenhet, er den amerikanske arbeidsmarkedsrapporten, som publiseres klokken 14.30 norsk tid.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia Slik går det på børsene i EuropaNew York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.