<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

USA-nyheter løftet Europa

Takket være gode nyheter fra USA, klatret europeiske børser til det høyeste nivået på ni måneder.

  Publisert 3. aug. 2009 kl. 18.11
  Oppdatert 15. des. 2013 klokken 18.57
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 188 ord
  Foto: HegnarOnline

  Gode makrotall fra USA sørget i dag for fornyet optimisme på de europeiske børsene. På vinnerlistene finner vi mange bank- og finansaksjer.I Tyskland gikk DAX-indeksen opp 1,78 prosent, den franske CAC 40-indeksen klatret 1,50 prosent mens FTSE 100-indeksen i UK la på seg 1,61 prosent.USA Ferske tall fra Institute of Supply Management viser at de amerikanske innkjøpssjefenes forventningsindeks (ISM-indeksen) steg fra 44,8 poeng i juni til 48,9 poeng i juli. Analytikere Bloomberg har vært i kontakt med ventet en indeks på 46,5 poeng.I dag har det også blitt kjent at byggeinvesteringene i USA steg 0,3 prosent i juni, sammenlignet med måneden før. Tallene er betydelig bedre enn ventet ettersom analytikerstanden ventet en nedgang på 0,5 prosent.Slik gikk det på børsene i EuropaSlik går det i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.Mer om det som skjedde på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Slik gikk det i Asia Slik går det på børsene i Asia.