<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Analytiker: REC-emisjonen ikke overraskende

Solselskapet REC melder onsdag at de skal dra inn fire milliarder i ny emisjon. - Ingen overraskelse dette her, sier analytiker.

  Publisert 31. mars 2010 kl. 09.11
  Oppdatert 16. des. 2013 klokken 00.35
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 163 ord
  Konsernsjef Ole Enger på presentasjon av RECs resultat for Q1 2009 - Foto: Finansavisen

  Midt i påsken, på et tidspunkt da de fleste norske analytikere og eksperter er på ferie, slipper REC nyheten om en ny emisjon.Selskapet skal nå hente fire milliarder kroner i en tegningsrettsemisjon som er fullgarantert blant annet av Orkla.En utenlandsk analytiker uttaler til TDN Finans at nyheten om emisjonen ikke kom særlig overraskende, men at den er litt i overkant av det han hadde ventet.Han sier videre at det kan bli en utvanningseffekt på rundt 15 prosent.- Jeg tror at det kan bli noe rundt 15 prosent. Det kommer jo an på hvor lavt tegningskursen blir satt. 15 prosent kan være for lite, det kan bli 25 prosent, sier han til TDN Finans.Hafslund, som sitter på 11,20 prosent av aksjene i REC, melder mandag at de ikke garanterer for emisjonen. Analytikeren tror Hafslund ønsker å se betingelsene før de tegner seg.- Det er normalt en måte en presenterer dårlige nyheter på. Jeg vet ikke hvorfor meldingen kommer akkurat nå, bemerker den utenlandske analytikeren.