<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Danskene vil ikke redde krise-SAS

Et flertall av danskene sier nei til å pumpe flere skattekroner inn i kriserammede SAS.

  Publisert 31. mars 2010 kl. 06.23
  Oppdatert 16. des. 2013 klokken 00.35
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 117 ord
  Foto: SAS

  Et flertall av danskene sier nei til å pumpe flere skattekroner inn i kriserammede SAS.Den danske regjeringen er villig til å bidra med nærmere 570 millioner kroner når SAS i april gjennomfører en ny milliardemisjon.Flyselskapets største eiere, den danske, svenske og norske stat, har alle lovet å kjøpe en andel, men dansker flest er ikke enige i en slik bruk av skattepenger, viser en meningsmåling utført for avisen Politiken og dansk TV 2.Kun hver tredje spurte mener at den danske stat skal bidra til redningsaksjonen, og motstanden er størst blant de unge.45 prosent av de spurte mener at staten bør kvitte seg med aksjene i SAS, der Danmark i dag har en eierandel på 14,3 prosent. (©NTB)