<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Nytt milliardtap for et SAS i dyp krise

Selskapet er i dyp krise og må stadig ha nødpåfyll av penger. Tirsdag viser ferske tall at SAS tapte en ny milliard i årets to første måneder.

  Publisert 30. mars 2010 kl. 12.48
  Oppdatert 16. des. 2013 klokken 00.35
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 167 ord
  Konsernsjef i SAS, Mats Jansson - Foto: Scanpix

  Ferske tall publisert tirsdag fra SAS viser at selskapet tapte 960 millioner svenske kroner i januar og februar 2010, skriver di.se.Dette innebærer at konsernet i denne perioden tapte omlag 16 millioner kroner hver eneste dag.I resultatet inngår det negative valutakursendringer på 719 millioner svenske kroner.Analytiker Jacob Pedersen i Sydbank uttalte til Finansavisen tirsdag at han regnet med at SAS kom til å tape 1 milliard svenske kroner i denne perioden.Pedersen trodde videre på en omsetning på 6 milliarder svenske kroner i januar og februar. Fasit her ble 6,9 milliarder svenske kroner.SAS melder videre at yielden falt med 12,2 prosent i januar og februar sammenlignet med fjoråret, mens kabinfaktoren steg noe.Flyselskapet har vært i store problemer i lang lang tid, har lansert det ene spareprogrammet etter det andre, og skal snart hente inn enda mer nødpenger i ny emisjon.Tirsdag 9. februar ble det nemlig kjent at flyselskapet var i ferd med å planlegge ny gigantemisjon. Etter planen skal over 5 milliarder friske kroner hentes inn i denne omgang.