<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Obama vil ha nye finansregler innen september

Barack Obama vil ha nytt regelverk for regulering av finanssektoren i USA på plass innen september, ifølge Det hvite hus.

  Publisert 31. mars 2010 kl. 06.34
  Oppdatert 16. des. 2013 klokken 00.35
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 113 ord
  President Barack Obama - Foto: David Katz/Obama for America

  Barack Obama vil ha nytt regelverk for regulering av finanssektoren i USA på plass innen september, ifølge Det hvite hus.Talsmann for Det hvite hus, Robert Gibbs, sa tirsdag at Obama mener det er realistisk å tro at den nye lovgivningen for regulering av finanssektoren kan foreligge innen utgangen av mai.Obama vil at loven skal tre i kraft før toårsjubileet for Wall Streets kollaps i september, ifølge Gibbs.Obamas plan vil med sikkerhet inneholde bestemmelser om et sterkt og uavhengig organ for beskyttelse av forbrukernes sparepenger og plasseringer, og for øvrig gi best mulig redegjørelse for hvordan den finansielle reformen skal gjennomføres, slik at det amerikanske folket selv vil kunne bedømme planen, sa Gibbs. (©NTB)