<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Analysesjef: Dette kan føre til kollaps

-Dette vitner om at vi fortsatt er inne i et urent farvann, sier analysesjef Stig Myrseth. Går det mot kollaps?

  Publisert 21. mai 2010 kl. 13.22
  Oppdatert 16. des. 2013 klokken 07.54
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 177 ord
  Stig Myrseth

  I dagens rapport fra Terra Markets ser analysesjef Stig Myrseth nærmere på den europeiske redningspakken.Les også: Faller Oslo Børs til 300 poeng?- Kan vi være trygg på at forrige ukes megaredningspakke for Sør-Europa står ved lag? Skal vi dømme etter risikopåslagene i kredittmarkedet, har markedsaktørene sine tvil. Spreadene har trukket ut den siste uken og befinner seg på nivåer som vitner om betydelig usikkerhet, sier Myrseth.- Hva kan gå galt? En risikofaktor er at de politiske vindene endrer retning. Her kan nevnes at det amerikanske Senatet mandag stemte 94-0 for å pålegge IMF å ikke gi lån til land som opplagt vil ha problemer med å tilbakebetale gjelden, sier analysesjefen.Les også: Her er Nordens heteste aksjer- Dersom Representatenes Hus fatter et tilsvarende vedtak, vil IMF være forhindret fra å delta i den europeiske regningsaksjonen, og hele avtalen vil da etter alle solemerker kollapse, sier Myrseth.- Det forannevnte vitner om at vi fortsatt er inne i et urent farvann og at det kan være fornuftig å se an utviklingen den nærmeste uken eller to før bastante konklusjoner trekkes, avslutter Myrseth.