<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Analytiker om Marine Harvest-avtale

- Generelt har fórselskapene veldig høy kapasitetsutnyttelse - noe som gir god lønnsomhet, sier analytiker Klaus Hatlebrekke til HegnarOnline.

  Publisert 18. mai 2010 kl. 11.01
  Oppdatert 16. des. 2013 klokken 01.23
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 233 ord
  Klaus Hatlebrekke - Foto: Finansavisen

  Tirsdag gikk det frem at Marine Harvest har signert en langsiktig avtale med BioMar om kjøp av fiskefór.Avtalen omfatter Norge, Skottland, Irland og Chile, hvor begge bedrifter har en betydelig aktivitet. De to selskapene har fra før hatt et nært, flerårig samarbeid om fórleveranser. Den nye avtalen bygger videre på de gode erfaringer fra dette samarbeidet, heter det i en melding.Analytiker i DnB Nor Markets, Klaus Hatlebrekke, syntes det er vanskelig å gi en nøyaktig kommentar på dette - ettersom det er lite tall å forholde seg til.- Generelt har fórselskapene veldig høy kapasitetsutnyttelse - noe som gir god lønnsomhet, og mister de noen kunder vil en få nye som andre ikke har kapasitet til å følge opp, sier analytikeren til HegnarOnline.- I det siste har BioMar mistet litt markedandel så det var ikke overraskende at de sannsynligvis tar en større andel av Marine Harvest nå. For skretting var vel Marine Harvest nesten en for stor kunde, så dette virker å være en naturlig tilpasning, fortsetter han.Marginene innen fór er ganske stabile - så Hatlebrekke tror ikke det er endringer her som vi vil se i marginene til Marine Harvest fremover.- Alt ialt tror vi ikke dette betyr mye for aktørene og BioMar uttaler også at dette ikke endrer de mål de har satt seg fremover, avslutter analytikeren til HegnarOnline.I skrivende stund stiger Marine Harvest 0,43 prosent til 5,82 kroner på Oslo Børs.