<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Anklager Statoil for sosial dumping

LO ber staten gripe inn og hindre Statoil fra å flagge ut logistikkavdelingen til Latvia. Det dreier seg om sosial dumping, mener LO.

  Publisert 21. mai 2010 kl. 06.39
  Oppdatert 16. des. 2013 klokken 01.27
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 134 ord
  Statoils logo - Foto: Statoil

  Statoil planlegger å flytte logistikkavdelingen, som styrer tankbilflåten for utkjøring av drivstoff og oljeprodukter, til Latvia. Det reager LO på, skriver Dagsavisen.Avdelingen har bare rundt 20 ansatte, men hovedtillitsvalgt Ketil Johannessen i Statoil Norge mener det er det prinsipielle som er umulig å svelge.- Lønnsnivået i Latvia er omtrent en sjudel av tilsvarende i Norge. Andre parametre som ferie, pensjon og lignende er på et helt annet nivå. De ansatte har ikke-eksisterende rettigheter og en svak fagbevegelse, sier Johannessen.- For Statoil er det kun dårlige lønns- og arbeidsbetingelser som gir besparelse. Det er ikke tvil om at dersom lønnsnivået var likt, ville arbeidsplassene blitt liggende i Oslo. Derfor kaller vi det sosial dumping, legger han til.LO-leder Roar Flåthen har skrevet et brev til regjeringen der han ber om at avdelingen blir værende i Norge.