<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Børsnedgang i hele Europa

Europeiske børser falt kraftig onsdag, som en reaksjon på det tyske forbudet mot såkalt naked short selling eller udekket blankosalg.

  Publisert 19. mai 2010 kl. 11.53
  Oppdatert 16. des. 2013 klokken 01.24
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 145 ord
  Foto: HegnarOnline

  Madrid-børsen falt med nærmere 4 prosent onsdag formiddag, det samme gjorde børsen i Aten, mens CAC 40-indeksen i Paris falt med drøyt 3 prosent.Også i Italia var det børsnedgang på rundt 3,4 prosent, og DAX-indeksen i Frankfurt viste en nedgang på 2,18 prosent etter noen timers handel.FTSE 100-indeksen i London var 1,9 prosent ned onsdag formiddag, og ved Oslo Børs var hovedindeksen ned med 3,64 prosent etter to timers handel.Ved Tokyo-børsen var nedgangen noe mindre onsdag. Nikkei-indeksen stengte på 10.186,84 poeng, en nedgang på 0,55 prosent fra tirsdag, mens den bredt sammensatte Topix-indeksen falt med 0,36 prosent til 910,64.Analytikerne er enige om at det kraftige børsfallet i Europa først og fremst skyldes det tyske forbudet mot såkalt naked short selling som innebærer at investorer selger verdipapirer som de verken eier eller har lånt.Det tyske kredittilsynet begrunner forbudet med store svingninger i kursene til europeiske statsobligasjoner.