<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

- Dette kan ramme børsene hardt

En evt. gresk konkurs bekymrer mindre. Argos meglersjef Didrik Kjeldahl peker på hva som kan skape de virkelig store bølgene på børsene.

  Publisert 21. mai 2010 kl. 06.57
  Oppdatert 16. des. 2013 klokken 01.27
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 144 ord
  Didrik Kjeldahl. Foto: Finansavisen.

  Børsene skjelver verden over, og en forferdelig dag i Oslo i går ble avløst av årets styggeste dag på Wall Street - og ytterligere salgspress i Asia fredag.Meglersjef Didrik Kjeldahl bekymrer seg ifølge Finansavisen ikke for om statsgjeldsproblematikken blir løst, men for hvem som får regningen.- Hvem må ta tapet, hvilke av bankene, hvor mye og hvor raskt? Det spekuleres i at flere franske banker er høyt eksponert. Når obligasjonsrentene stiger såpass mye, er det et tegn på at de store pengene er bekymret, sier han.Meglersjefen tror ifølge avisen ikke at en potensiell melding om gresk konkurs vil sende markedene enda mer ned, men at en melding om at én eller flere banker trenger penger umiddelbart vil kunne skape store bølger.Men i den store sammenhengen er Kjeldahl optimist, og peker på særlig oljeservice som "spennende priset". Kjeldahl spår børsen opp 10 prosent i år.