<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Elendig ukestart på Wall Street

Wall Street fikk en svak avslutning på ukens første dag.

  Publisert 24. mai 2010 kl. 22.14
  Oppdatert 16. des. 2013 klokken 01.29
  Lesetid: 2 minutter
  Artikkellengde er 305 ord
  Traderen Christopher Culhane på sin post på New York Stock Exchange - AP Photo/Richard Drew

  De amerikanske børsene endte ned mandag. Det var den fjerde dagen med fall i løpet av fem sesjoner. Frykt knyttet til gjeldssituasjonen i Europa overskygger fortsatt det meste. Finanssektoren tynget. JPMorgan Chase & Co. og General Electric Co.falt minst 1,7 prosent, mens Wells Fargo & Co. falt 3,5 prosent etter å ha blitt nedgradert av Goldman Sachs Group Inc. Apple steg derimot 3,1 prosent etter at Morgan Stanley oppjusterte kursmålet og satte aksjen på sin liste over "beste ideer", melder Bloomberg.Dow Jones falt 1,2 prosent til 10.066,57, mens S&P 500 endte ned 1,3 prosent til 1.073,65. Teknologitunge Nasdaq, som var positiv mesteparten av dagen, falt 0,7 prosent til 2.213,55.Salget av brukte boliger i USA steg med 7,6 prosent i april til en sesongjustert takt på 5,77 millioner. Bruktboligsalget er med det opp 23 prosent det siste året. Det var på forhånd ventet en økning til en sesongjustert takt på 5,63 millionerDet blåser en kald vind over Europa og spekulasjoner om hvor mye og hvor raskt landene i Europa nå skal kutte budsjettunderskuddene bidrar til økt spenning og usikkerhet.Spanske banker sliter med misligholdte boliglån i den verste resesjonen på 60 år og nyheten om at en sparebank i Spania ble satt under administrasjon for tre dager siden bidrar også til økt uro.Sterkere reguleringer av finansinstitusjoner, mindre handlingsrom og rykter om økte bankskatter fra den britiske regjeringen bidrar også til det negative sentimentet.Mer om det som skjedde på børsene i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.Mer om det som skjedde på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia. Slik går det på børsene i Europa.