<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

- Hver 10. bank er et problem

Ved årsskiftet sto 702 banker på listen over amerikanske problembanker.

  Publisert 21. mai 2010 kl. 10.44
  Oppdatert 16. des. 2013 klokken 01.27
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 114 ord
  Foto: iStockphoto

  Hver tiende amerikanske bank stod i første kvartal på problemlisten til Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC), organet som håndterer USAs innskuddsgarantiordning.Det totale antall lån hvor betalingene er forsinket med tre måneder eller mer økte for sekstende måned på rad. Dårlige lån innen kommersielle eiendom tynger bankenes balanse.- Banksystemet har fortsatt mange problemer å komme seg gjennom og vi kan ikke ignorere sannsynligheten for ytterligere volatilitet i finansmarkedene, sa FDICs direktør Sheila Bair ifølge The Wall Street Journal.Ved årsskiftet var det 702 banker på FDICs liste over problembanker, sammenlignet med 252 ved utgangen av 2008. FDIC forventer at antallet banker som går under vil kulminere i år, etter å ha økt kontinuerlig i tre år.