<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Laveste børs på over et halvt år

Oslo Børs svingte lenge mellom pluss og minus. Nå går det utforbakke, igjen.

  Publisert 21. mai 2010 kl. 13.43
  Oppdatert 16. des. 2013 klokken 01.27
  Lesetid: 3 minutter
  Artikkellengde er 556 ord
  Foto: Scanpix

  Situasjonen på Oslo Børs har forverret seg kraftig i løpet av den siste timen. Klokken 13:40 er hovedindeksen ned 1,2 prosent til 334,88. Vi må helt tillbake til 6. november 2009 for å finne en lavere sluttkurs. Ukeavkastningen på stygge minus 10,8 prosent.- Det er vanskelig å si hvordan dette ender, sier Trygve Hegnar under dagens TV-sending. Han mener det er farlig å gå inn i markedet nå.Foreløpig er det omsatt verdipapirer for tre milliarder kroner.Amerikanske futures faller også kraftig. Så langt er Dow-futures ned 91 punkter (0,9 prosent), mens Nadasq-futures er ned 1,3 prosent.Oljeprisen faller fredag Oljeprisen fortsetter nedturen fredag etter at den i går falt for syvende gang på åtte dager. Investorene frykter ifølge Reuters at gjeldskrisen i Europa kan ramme global økonomisk vekst - og derigjennom bremse etterspørselen etter energi.Brent for juli-levering handles for 71,25 dollar fatet, ned 0,8 prosent i dagens handel. WTI juli-olje faller 1,4 prosent til 69,80 dollar.- Vi ser tegn på at økonomien kanskje ikke er så sterk som først antatt. Torsdagens jobless claims-tall fra USA var skuffende, og flere og flere observatører snakker nå om en double dip, skriver Peter Beutel hos rådgiverne Cameron Hanover i et notat.Statoil selger for 20 mrd. Statoil faller 2,66 prosent til 123,10 kroner. Statoil har inngåtten melding inngått avtale om å selge en 40 prosent eierandel i Peregrino-feltet i Brasil til Sinochem Group. Statoil beholder 60 prosent eierandel og operatørskapet for oljefeltet hvor produksjonsstart er forventet tidlig i 2011. Sinochem Group betaler 3,07 milliarder dollar i kontanter for en 40 prosent eierandel i feltet som er lokalisert i Campos-bassenget utenfor Brasil. Det tilsvarer 20 milliarder kroner. Det har tidligere vært spekulert i at prisen ville være nærmere 20 milliarder kroner.Frontline la frem tall Frontline faller 1,5 prosent til 188,30 kroner i kjølvannet av fremleggelse av kvartalstall. John Fredriksens tankrederi meldte om et resultat etter skatt på 80,8 millioner dollar i 1. kvartal 2010, mot 77 millioner dollar i samme periode året før. Ifølge Reuters var det ventet et resultat på 70 millioner dollar. Frontline skriver i rapporten at spotmarkedet var bedre enn i 4. kvartal i fjor. T/C-inntektene var på 45.300 dollar per dag for VLCC-ene, 31.800 for suezmax og 47.900 for suezmax OBO.Børsvinnere etter meldinger Cecon utsetter alle betalinger og renteutgifter per 30. april, og viser i en børsmelding til den "akutte finansielle situasjonen". Rederiet er i kontinuerlig dialog med sine långivere og undersøker også alternative muligheter for å få kortsiktig finansiering. Aksjen stiger 16,1 prosent til 65 øre på Oslo Axess, men volumet er syltynt.Oslo Tingrett har nå truffet avgjørelse i tvist knyttet til beregning av erstatning for det Borgarting lagmannsrett tidligere har konkludert med at var en uberettiget hevning av avtale med Active24 AS som var et datterselskap av Mamut AS. 24SevenOffice ASA dømmes til å betale 12,36 millioner kroner .Likevel stiger aksjen 22,6 prosent til 6,99 kroner.Funcom ned på tall Spillprodusenten Funcom er ned 4,8 prosent til fem kroner på tall.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia Slik går det på børsene i EuropaNew York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.