<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

- Oppsvinget har dabbet av

- De som trodde det skulle bli en forbruksfest ser ikke ut til å få rett, sier makroanalytiker Kjersti Haugland.

  Publisert 21. mai 2010 kl. 08.57
  Oppdatert 16. des. 2013 klokken 01.27
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 135 ord
  Foto: Scanpix

  Torsdag viste tall fra SSB at Bruttonasjonalproduktet (BNP) for Fastlands-Norge økte med 0,1 prosent i 1. kvartal 2010.Konsumvekst i husholdningene og i offentlig forvaltning trakk opp, mens reduserte investeringer i Fastlands-Norge bidro til å dempe veksten. Ifølge TDN Finans var det ventet en økning på 0,4 prosent.Makroanalytiker i DnB Nor Markets, Kjersti Haugland, ble som flere andre analytikere, overrasket over tallene.- Det oppsvinget vi så i høst, da det så ut som om norsk økonomi var på full fart opp, har dabbet veldig av, sier Haugland, ifølge Dagens Næringsliv.Hun mener lite tyder på kraftig oppsving i norsk økonomi fremover.- De som trodde det skulle bli en forbruksfest ser ikke ut til å få rett. (..) Vi holder fortsatt fast på vår prognose om renteøkning i september, men usikkerheten er blitt større, sier Haugland, ifølge avisen.