<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

REC på trynet igjen - nedturen fortsetter

Så langt i år har aksjen falt med nærmere 55 prosent, og tirsdag gikk REC på trynet igjen. Selskapet sliter fortsatt.

  Publisert 19. mai 2010 kl. 08.31
  Oppdatert 16. des. 2013 klokken 01.24
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 161 ord
  Konsernsjef Ole Enger i REC - Foto: Finansavisen

  Tirsdag var det igjen duket for nedtur for REC på Oslo Børs, og den etter hvert så utbombede sol-aksjen falt 3,98 prosent til 16,90 kroner.Så langt i år er nedturen på 54,96 prosent og på 12 måneder har REC falt med 64,15 prosent.Avisen dn skriver onsdag at det er enn stadig svakere euro akkompagnert av frykt for effektene av offentlige subsidiekutt som nå trekker solaksjer verden over videre ned.Fondsfinans-analytiker Håkon Levy mener problemene innen sol kommer til å føre til at de som driver med fornybar energi generelt kommer til å få problemer med å få lånt penger til investeringene sine.- Én ting er konsekvensene for dem som eier solparkene, men mye verre er dette med hensyn til europeiske bankers vilje til å finansiere investeringer i fornybar energi. Bankene kan bli skeptiske til å gi nye lån til en bransje der det er så stor usikkerhet om rammebetingelsene, sier Levy.Analytikeren opererer med en salgs-anbefaling på REC og har kursmål 16 kroner.