<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Warren: Dette kan skape enda større bobler

-Hvis man innfører et slikt forbud vil effekten være at bobler blir enda større, sier Peter Warren sier til HegnarOnline.

  Publisert 20. mai 2010 kl. 13.18
  Oppdatert 16. des. 2013 klokken 01.26
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 130 ord
  Peter Warren - Foto: Finansavisen

  Tirsdag kveld meldte det tyske finanstilsynet BaFin at de nå forbyr såkalt nakent shortsalg av statsobligasjoner i eurosonen og aksjer i ti ulike tyske finansselskaper. Såkalte CDSer blir også forbudt. Forbudene er midlertidige og gjelder til og med mars 2011.Formålet med det tyske forbudet mot såkalt naked short selling, udekket blankosalg av aksjer, er å hindre spekulasjon. Nyheten førte til nedgang på børsene verden over. Peter Warren er blant dem som er skeptisk til forbudet.-Hvis man innfører et slikt forbud vil effekten være at bobler blir enda større. Erfaringen fra finanskrisen og Hellas må være at de blir store nok som de er, sier Warren til HegnarOnline.Selv om torsdagen startet i pluss på Oslo Børs, peker nå pilen ned. I skrivende stund står hovedindeksen i 341,55 poeng, ned 2,24 prosent.