<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Analytikerne bommer veldig ofte

I første kvartal bommet analytikerne kraftig i mer enn halvparten av estimatene. Svenskene bommet mer enn de norske.

Publisert 19. juni 2010 kl. 11.59
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 01.54
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 79 ord

I en sammenstilling Nordet har gjort, basert på tall fra SME Direkt, over analytikerenes estimater og prognoser med de endelige utfallene, viser at analytikerne bommer i mer enn 50 prosent av tilfellene, forteller Nordnet-sjefen, Anders Skar, til DN.Trøsten får være at svenske analytikere bommer enda mer enn de norske, og at de virkelige resultatene ble bedre enn de norske analytikerne trodde.I Sverige traff bare 32 prosent av estimatene i første kvartal 2010, mens snittet for 2009 var enda lavere.