<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Avdekket negative avvik i Unison på 70 mill.

SpareBank 1 Gruppen AS har avdekket negative avvik i Unison Forsikring og senker budet med 64 prosent!

Publisert 21. juni 2010 kl. 08.24
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 01.54
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 166 ord
Administrerende direktør Kåre Ulvin i Unison Forsikring

Unison Forsikring ASAs har gjennomført en intern gjennomgang av revisorgodkjente balanseposter innen sjøforsikring fra 2002 til 2007. Gjennomgangen avdekket et negativt egenkapitalavvik på rundt 70 millioner kroner, heter det i en børsmelding.Basert på Unisons egen avdekking av negative avvik på balanseposter fra 2002 til 2007 knyttet til sjøforsikringsvirksomheten, justerer SpareBank 1 Skadeforsikring sitt bud på selskapet til 5 kroner per aksje. Dette gir en totalpris for selskapet på ca. 56 millioner kroner.Det opprinnelige budet fra SpareBank 1 Gruppen AS var på 14 kroner! Det verdsatte selskapet til 158 millioner kroner.- Vi vil i tett samarbeid med Unisons ledelse og Finanstilsynet arbeide med å etablere ro omkring selskapet. Straks formalitetene om en overtakelse er på plass, vil vi sikre Unison tilgang på nødvendig kapital for å oppfylle lov- og forskriftskrav, samt for understøtte den ventede videre veksten til selskapet, sier administrerende direktør Tore Tenold i SpareBank 1 Skadeforsikring.SpareBank 1 Skadeforsikring vil ellers søke å gjennomføre tilbudsprosessen som planlagt, og så raskt som mulig, heter det i børsmeldingen.