<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

- De beste oljeaksjene

DnB NOR Markets anbefaler kjøp av fem oljeaksjer, både stort og smått. Oljemyggene har en oppside på over 75 prosent.

Publisert 23. juni 2010 kl. 13.14
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 01.58
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 178 ord
Foto: PA Resources

DnB NOR Markets har justert estimatene innen oljesektoren for en noe sterkere USD-kurs, men opprettholder prisforutsetningen på 80 dollar per fat for 2010, økende til 85-100 dollar per fat for 2011-2012. Forventet gasspris er løftet marginalt.- Blant de større aktørene innen sektoren er Statoil og Shell våre førstevalg. BP ser også attraktiv ut, men her er til gjengjeld også risikoen høyere. DnB NOR Markets har en kjøpsanbefaling på alle disse tre, heter det i en rapport onsdag.Meglerhuset fortrekker selskaper med høy eksponering mot oljeproduksjon, men lav eksponering mot raffinering. Kursmålet på Statoil er 170 kroner per aksje. I ettermiddag går aksjen for 135 kroner, ned 0,8 prosent.- Når det gjelder de mindre E&Paktørene på Oslo Børs er våre foretrukne aksjer Questerre og Noreco. For begge selskapene ser vi god støtte i estimerte underliggende verdier og i tillegg muligheter for en positiv nyhetsstrøm i tiden fremover, skriver DnB NOR Markets.Kursmålet på Questerre er 40 kroner per aksje, mens kursmålet for Noreco er 24 kroner per aksje.Questerre faller 1,8 prosent til 22,59 kroner, mens Noreco handles for 13,70 kroner, uendret.