<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Dette vil prege Oslo Børs mandag

Det går mot en positiv ukestart for Oslo Børs. Dette bør du få med deg før markedet åpner.

Publisert 21. juni 2010 kl. 08.10
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 01.55
Lesetid: 3 minutter
Artikkellengde er 583 ord
Oslo Børs - Foto: Finansavisen

Det går mot en positiv åpning på Oslo Børs og aksjemarkedene i resten av Europa mandag.Amerikanske aksjer endte i positivt terreng fredag og oljeserviceindeksen (OSX) steg 1,75 prosent. De norske aksjene i USA som Statoil, Seadrill og Frontline steg videre fra sluttnoteringen i Oslo.Det var ventet et minirally i Kina mandag , etter at den kinesiske sentralbanken, The Peoples Bank of China, lørdag uttalte at den vil gjøre yuan mer fleksibel, og la den flyte mot en kurv med valutaer, men foreløpig er Shanghai Composite opp "bare" 1 prosent til 2.538,66.- Lørdagens melding ble etterfulgt på søndag med en orientering om hvordan det nye regimet skal implementeres. Der sies det eksplisitt at noen éngangsrevaluering ikke er på tale. Og sentralbanken hevder at renminbikursen ikke er langt fra sin fundamentale verdi. Dette budskapet er nok primært rettet mot engstelige kinesiske eksportører, men er samtidig et signal til utlandet om ikke å vente for mye, skriver Handelsbankens sjeføkonom Knut Anton Mork i dagens morgenrapport.I tillegg er det kommet en kraftig oppjustering av veksten i Japan, som også blir veldig godt mottatt. Det var tidligere anslått en vekst på 1,4 prosent. Mandag ble den oppjustert til 2,6 prosent for 2010! Les mer om utviklingen i Asia her.Oljeprisen nærmer seg 80 dollar. Brent for levering i august stiger 1,6 prosent mandag morgen og noteres i skrivende stund til 79,60 dollar fatet.De tyske, franske og britiske aksjemarkedene er ventet og åpne opp rundt 0,7-1,0 prosent. Her hjemme forventer Netfonds at hovedindeksen skal opp over prosenten fra start.- Vi tror Oslo Børs åpner opp i dag. Vårt Fair Value estimat for hovedindeksen er 365,6, opp 1,03%. De asiatiske børsene steg kraftig i natt på nyheten om at kinesiske myndigheter vil avslutte Dollar peggingen. I tillegg endte OSEBX over 357,62 på fredag, noe vi tror kan utløse et teknisk taktskifte på børsen. Samlet sett er dette gode nyheter for aksjemarkedet, skriver Netfonds-analytiker Roger Berntsen.Estimatet fra Netfonds er beregnet klokken 07:00 og relaterer seg til OSEBX kl 09:05.Blant de norske enkeltaksjene kan vi trekke frem at Hydro har satt vilkårene for sin kommende fortrinnsrettsemisjon, der de skal hente 10 milliarder kroner. Tegningskursen blir 26,3 kroner og tegningsperioden er 25. juni til 9. juli. Les mer her .BW Offshore vil kjøpe Prosafe Production og har fremsatt et tilbud på 1,2 BWO-aksjen og 5,24 kroner i kontanter per Prosafe-aksje. Dette tilsvarer en pris per aksje på 16,21 kroner og et premium på 17,0 prosent sammenlignet med fredagens sluttkurs i Prosafe. Les mer her.SpareBank 1 Gruppen har avdekket negative avvik i Unison Forsikring og senker sitt tidligere bud med 64 prosent! Les mer her .EMGS har inngått storkontrakt , mens Acergy og Subsea 7 slår seg sammen.Null makro Det skjer pent lite på makrofronten i dag. - Det kom ingen makrodata av interesse på fredag, og vi venter heller ingen i dag. Det er høyst uvanlig at dette skjer to markedsdager på rad, men så vidt vi vet er det helt tilfeldig, påpeker Handelsbanken i sin morgenrapport.Utover i uken tar det seg derimot opp. Fra europeisk side begynner vi i morgen med den tyske Ifo-indeksen og fortsetter med lynestimater for PMI på onsdag. Fra USA får vi bruktboligomsetning og næringslivsindekser fra Richmond Fed i morgen, nyboligomsetning på onsdag, ordretall for varige industrivarer på torsdag og endelige tall for første kvartals BNP samt forbrukersentiment fra University of Michigan på fredag. I tillegg får vi pressemelding fra Feds rentemøte onsdag kveld. Her hjemme blir rentebeslutningen til Norges Bank ukens store makrobegivenhet. Hold deg oppdatert med vår eminente makrokalender fra Marektwatch.