<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Direktør fikk store lån av leverandører

Statlig eide Store Norske Spitsbergen Kullkompani kritiseres for å ha gitt kontrakter uten anbudsrunder. Den tidligere direktøren fikk millionlån fra en leverandør.

Publisert 17. juni 2010 kl. 05.48
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 01.51
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 200 ord
Foto: Tennen-Gas - Creative Commons

Statlig eide Store Norske Spitsbergen Kullkompani kritiseres for å ha gitt kontrakter uten anbudsrunder. Den tidligere direktøren fikk millionlån fra en leverandør.TV 2 har i det siste avdekket en rekke forhold rundt Store Norske, hvor det mistenkes ulovligheter rundt at flere svært lukrative avtaler er gitt som vennetjenester, uten at det statlig eide selskapet har sendt kontraktene på anbud.Tidligere administrerende direktør Robert Hermansen i Store Norske fikk på begynnelsen av 2000-tallet 1 million kroner i et privat lån fra en underleverandør. Samme selskap investerte også 2 millioner kroner i et selskap han eide.- Det var uklokt, men jeg ser ikke noe feil med det, sier Hermansen til TV 2.I fjor ble en rapport om forholdene ved Store Norske levert til Næringsdepartementet, men saken har blitt holdt hemmelig. Fremskrittspartiet krever nå en redegjørelse i Stortinget fra næringsminister Trond Giske (Ap).- At et selskap som er nesten 100 prosent statlig eid ikke legger ut kontrakter på anbud anser jeg som svært alvorlig. Jeg anmoder statsråden om å orientere om innholdet og hva han har foretatt seg i de 15 månedene han har kjent til saken, sier stortingsrepresentant Harald T. Nesvik.Frp krever at rapporten offentliggjøres og at eventuelle brudd på anbudsregler granskes. (©NTB)