<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Dramatisk da Wall Street unngikk fall

Mens tirsdagens handel på Wall Street ble en jubel fra ende til annen, ble onsdagen en berg-og-dalbane-tur av dimensjoner.

Publisert 17. juni 2010 kl. 07.43
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 01.52
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 377 ord
To tradere på NYSE - Foto: AP

Eetter en jubeldag tirsdag ble onsdagen en real neglebitende berg-og-dalbanetur for investorene på Wall Street.For mens tirsdagen for det meste bød på glede og oppgang, var det opp og ned, rødt til blått, minus til pluss på USA-børsene onsdag.Ironisk nok endte man så å si der man startet, og da dørene stengte på Wall Street hadde Dow Jones lagt på seg marginale 0,05 prosent til 10.409,46 poeng. S&P endte ned 0,06 prosent mens Nasdaq endte dagen uendret.Det måtte imidlertid en aldri så liten sluttspurt til for at dagens sluttstrek ikke skulle bli helrød. En snau halvtime før stengetid var nemlig samtlige av hovedindeksene ned rundt 0,40 prosent.Faktoren som skuffet investorene onsdag var blant annet svakere boligtall enn ventet samt dårlig guiding fra selskapet FedEx.- Sentimentet nå er ganske negativt. FedEx gir et bra innblikk i økonomien da de skiper så mye. Når de skuffer, så bekrefter de at økonomien er svak i flere industrier, uttalte direktør Micahel K. McCarty hos Differential Research til Bloomberg.Selskapet endte ned seks prosent, mens Alcoa falt mest i Dow Jones-indeksen med en nedgang på 1,7 prosent.De mye omtalte selskapene Fannie Mae og Freddie Mac, som eies 80 prosent av den amerikanske stat, falt over 38 prosent etter at myndigheter beordret selskapene å avnotere aksjene fra NYSE. Aksjekurser vil deretter bli notert på en OTC-børsen Bulletin Board.Apple hevet seg tre prosent etter at selskapet meldt at det har solgt ut den første leveransen av iPhone 4.Oljeselskapet BP steg 1,4 prosent. Selskapet uttalte at de nå akter å kansellere utbyttet de tre første kvartalene av året og har blitt enig om å etablere et fond på 20 milliarder dollar for å betale for skader av oljesølet i Mexicogulfen.Warren Buffetts Berkshire Hathaway Inc. steg igjen og la på seg 0,78 prosent, mens Wal-Mart Stores, Inc. og Microsoft Corporation falt rundt prosenten.Mer om det som skjedde på børsene i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.Mer om det som skjedde på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia. Slik går det på børsene i Europa.