<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Er aksjene rigget for sommer-opptur?

Tidene har vært tunge lenge, men nå ser det endelig ut som det flasker deg. Kan disse aksjene nå være rigget for skikkelig sommer-opptur?

Publisert 23. juni 2010 kl. 09.13
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 01.57
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 135 ord
Foto: Solstad Offshore

En rekke forhold bidrar nå til å dra opp markedsutsiktene for supplyrederiene, skriver Carnegie i siste utgave av supplyrapporten Captain's Log.Markedsbalansen og ratene i spotmarkedet har bedret seg kraftig siden i vinter, mye gammel flåte har blitt lagt på bøyen, oljeselskapene begynner å tilby lengre kontrakter, og samtidig støvsuger BT markedet for båter i Mexocogolfen.I går meldte Petrobras om en kraftig økning av E&P-budsjettene (leting og utvikling) i årene fremover, noe som heller ikke vil være direkte negativt for supplybransjen.- Spotmarkedet for plattformsupplyskip (PSV) strammet seg til på tilbudssiden i forrige uke, og ratene nådde en ny topp. Vi ser også tegn til at operatørene begynner kommer inn i markedet med lengre kontrakter, skriver Carnegie-analytiker Marius Gaard.Dermed mener han at rederne går en hyggelig sommer i møte.Les hele denne saken i onsdagens utgave av Finansavisen.