<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Får 142 millioner på deling

Det blir pengedryss til aksjonærene i AF Gruppen.

Publisert 17. juni 2010 kl. 10.21
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 01.52
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 209 ord
Adm. direktør Pål Egil Rønn, AF Gruppen. Foto: Selskapet.

Styret i AF Gruppen ASA vil foreslå at det utbetales et ekstraordinært utbytte på to kroner per aksje. Med 71,12 millioner utstedte aksjer betyr det at det vil bli utbetalt drøye 142 millioner kroner.Videre vil styret foreslå at styret i AF Gruppen ASA får fullmakt til å selge deler av aksjene i eiendomsselskapet Miljøbase Vats AS til AF Gruppens aksjonærer.Styret vil innkalle til ekstraordinær generalforsamling i AF Gruppen ASA for å behandle disse forslagene. Generalforsamlingen forventes avholdt fredag 20. august 2010.Det vises til at AF Gruppen er i en sterk finansiell situasjon.Miljøbase Vats AS er et eiendomsselskap som eier og leier et industrianlegg på Raunes ved Vatsfjorden i Vindafjord kommune i Rogaland fylke. Anlegget er offentlig godkjent for fjerning av utrangerte offshore installasjoner og er et av de fremste anleggene i Europa.- AF Gruppen strategi for eiendomsinvesteringer er å utvikle dem til å gi økt forretning til kjernevirksomheten. Gjennom eierskapet i Miljøbase Vats er vi stolte av å ha bygget opp et av de mest moderne og miljøriktige mottaksanlegg for utrangerte offshoreinstallasjoner. Aksjesalget øker AFs finansielle handlekraft for videre industriell satsning, samtidig som dette vil gi interessante investeringsmulighet for selskapets aksjonærer, sier Pål Egil Rønn, konsernsjef i AF Gruppen.AF Gruppen stiger 1,1 prosent til 36,40 kroner på Oslo Børs.