<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Flere sikler på Hagens milliard-lekkerbisken

Stein Erik Hagen & Co skal selge eiendeler for over en millilard kroner. Og beilerne har ikke latt vente på seg.

Publisert 23. juni 2010 kl. 08.34
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 01.57
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 162 ord
Stein Erik Hagen på Eierskapskonferansen. Foto: Berit Roald / SCANPIX

Orkla og Stein Erik Hagen starter i august budrunden for 1,1 million dekar skog, skriver Finansavisen onsdag.Prisforlangende er over 1 milliard, og gigantsalget har allerede lokket flere aktører på banen.I 2004 solgte Orkla aksjeposten sin i Carlsberg Breweries for 17,5 milliarder kroner, to år senere forsvant Orkla Media ut for 7,5 milliarder og i fjor høst ble Elkem-vannkraftverkene solgt for 6 milliarder.Nå har Orkla-sjef Dag J. Opedal engasjert Danske Markets for å selge Borregaard Skoger med 1,1 million dekar utmark. Prisen antas å ligge på rundt 1.000 kroner pr. dekar i snitt.Transaksjonen vil i så fall bli Nordens største noensinne, og flere aktører har allerede vist sin interesse.- Vi som jobber med skog er ekstremt opptatt av verdiskapning, tradisjoner og de lange linjene. Derfor er det trist at Orkla selger, men som eier er de privilegert til å selge når de vil og til hvem de vil, sier skogsjef Westye Egeberg i Borregaard Skoger.Les hele denne saken i onsdagens utgave av Finansavisen.