<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Gigantkontrakt og store fusjoner preger Oslo Børs

Gigantkontrakten til EMGS og to store fusjonsforslag preger åpningen på Oslo Børs mandag. Vinneren er opp 72 prosent! (Oppdatert kl. 09:10)

Publisert 21. juni 2010 kl. 09.01
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 01.55
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 311 ord
Acergy Havila. Foto: Acergy

Hovedindeksen på Oslo Børs er mandag morgen opp 1,9 prosent til 368,7.Oljeprisen er opp 2 prosent til 79,8 dollar for både Brent og WTI. Det bidrar til å sende Statoil opp 1 prosent til 137,5. Seadrill er opp 3 prosent til 134,7 kroner.Stor kontrakt Mandagen preges også av flere store nyheter. EMGS meldte i helgen om en gigantkontrakt med et av verdens ledende oljeselskap som vil løfte omsetningen med minst 150 millioner dollar i løpet av de neste par årene. Det betyr at kontrakten kan gi seismikkselskapet driftsinntekter på 1 milliard kroner.EMGS er opp 72 prosent til 6,1 kroner. Det sender børsverdien på selskapet opp med 331 millioner kronerr, fra 446 til 767 millioner kroner.Stort oppkjøp og gigantfusjon BW Offshore byr på Prosafe Production mandag og tilbyr 1,2 BWO-aksjen og 5,24 kroner i kontanter per PROD-aksje.På toppen av dette meldes det at Acergy og Subsea 7 slår seg sammen og blir det 8. største selskapet på Oslo Børs målt i børsverdi.Acergy er opp 11,3 prosent til 112 kroner. Subsea 7 stiger 11,5 prosent til 116 kroner.Det betyr at fusjonsnyheten har sendt verdien på de to selskapene opp med tilsammen 3,5 milliarder kroner mandag morgen.Dårlig nyhet For Unison-aksjonærene har det ikke vært like hyggelig i helgen. Selskapet er i ferd med å bli kjøpt opp, men nå er det oppdaget negative avvik på 70 millioner kroner og budet senkes med 64 prosent.Unison er med det blitt dagens taper, med et kursfall på 61 prosent til 5,02 kroner.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia Slik går det på børsene i EuropaNew York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.