<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Gull til nye høyder

Gullprisen stiger videre mandag. Nok en bestenotering er nådd.

Publisert 21. juni 2010 kl. 11.28
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 01.55
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 88 ord
1 kilo rent gull - Foto: AP

Prisen på gull nådde mandag rekordhøye 1.262,75 dollar per unse, opp fra 1.261,90 sist fredag.Kina-nyheten trigger gullinvestorene i dag, sier Jesper Dannesboe fra Societe Generale til Bloomberg.Hovedbekymringen til investorene som flykter til gull er at gjeldsproblemene i Europa og USA skal redusere den økonomiske veksten kraftig.Gullprisen ligger dermed an til sitt tiende år med oppgang på råd. Det er den lengste bull-syklusen for det edle metallet siden 1920.- Interessen for gull er ekstremt stor. Den positive trenden vil fortsette, sier Gavin Wendt, analytiker i MineLife til Bloomberg News.