<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Hva er det mest positive på børsen nå?

Analysesjef Stig Myrseth kommenterer utviklingen på Oslo Børs.

Publisert 17. juni 2010 kl. 10.33
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 01.52
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 149 ord
Stig Myrseth

I dagens rapport fra Terra Marketes understreker analysesjef Stig Myrseth hvor viktig oljeprisen er for utviklingen på Oslo Børs.- Hva er det mest positive på Oslo Børs akkurat nå? Oljeprisen målt i norske kroner. Denne falt 13 prosent fra topp til bunn i mai, men har siden gjenvunnet to tredjedeler av det tapte territoriet. Holder oljeprisen seg på dagens nivå, ser vi liten nedside på Oslo Børs, sier Myrseth.- Her kan nevnes at Statoil om dagens fremtidspriser på olje og dollarkurs legges til grunn, verdsettes til 8,8 ganger estimert inntjening kommende tolv måneder. Dette fremstår som billig sett i lys av at det normale er en forward P/E på 10, sier analysesjefen.- Statoil er viktig for Oslo Børs ettersom selskapet utgjør om lag 25 prosent av de brede indeksene. Vet du hvor Statoil skal, har du derfor langt på vei svaret på hvordan sommerværet på børsen blir, avslutter Myrseth.