<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Inmeta kjøper konsulentselskap

Inmeta har inngått en aksjekjøpsavtale for overtakelse av IT-konsulentselskapet Visiti.

Publisert 22. juni 2010 kl. 09.14
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 01.56
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 294 ord
Inmeta-sjef Jarl Øverby. Foto: Finansavisen

Inmeta kjøper 100 prosent av de utestående aksjene i Visiti AS, som igjen eier 51 prosent i datterselskapet Esito AS. Den totale kjøpesummen er 34 millioner kroner, som gjøres opp i kontanter, eventuelt en kombinasjon av kontanter og aksjer i Inmeta. Det opplyser selskapet i en børsmelding tirsdag.Av kjøpesummen betales 22,7 millioner kroner i kontanter, mens det resterende beløpet på 11,3 millioner kroner betales med kontanter eller alternativt med aksjer i Inmeta, hvor Inmeta kan bestemme andelen i aksjer.Inmetas kontantutlegg på overtagelsestidspunktet finansieres gjennom bruk av oppkjøpsfasilitet i Nordea Bank. En mulig betaling i Inmeta aksjer skjer i utgangspunktet ved aksjer fra Inmeta ASAs egen aksjebeholdning.Kjøpet er betinget av gjennomføring av due diligence med et tilfredsstillende resultat for Inmeta. Transaksjonen forventes og gjennomføres med regnskapsmessig effekt fra 1. september 2010. Oppkjøpet kommer i tillegg til inngåtte intensjonsavtale av 27. mai 2010 om kjøp av IT-konsulentselskapet Osiris.Visti vil bli integrert i Inmetas Consulting og vil inngå i det utvidede leveranseapparatet som Inmeta tilbyr store og mellomstore foretak.- Visiti er et tradisjonsrikt miljø, som har utviklet nære kunderelasjoner over lang tid. Selskapet har levert solide løsninger og prosjekter til kunder som bruker teknologi på en avansert måte. Deres storekundefokus og kompetanseområder gir Inmeta en økt bredde i leveransedimensjonen, og det forventes at dette vil styrke Inmeta ytterligere mot nøkkelkundene. Visiti er spesielt sterke på Microsoft .net og Microsoft Sharepoint. De har videre et solid miljø innen Java teknologi og det vil komplettere Inmeta på en god måte. Visiti tilfører nye kunder for Inmeta, spesielt innen det offentlige og det gir Inmeta en ny bransjedimensjon. Vi ser samtidig at deres kompetanse passer godt inn mot de kunder og prosjekter vi betjener, og vi forventer gode markedsmessige synergier, sier Jarl Øverby Konsernsjef i Inmeta ASA.Les hele meldingen her