<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Knallsterk og gledelig junisol for prøvede REC

Aksjen har stupt, selskapets problemer har stått i kø og analytikerne har vært alt annet enn nådige. Nå ser det imidlertid ut som om solen endelig skinner for REC.

Publisert 18. juni 2010 kl. 10.44
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 01.53
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 298 ord
RECs konsernsjef Ole Enger - Foto: Scanpix

Endelig ser det ut som om solen skinner for selskapet REC. Kan det endelig ha snudd for sol-giganten som har slitt voldsomt de siste månedene?Nedgangen så langt i år er fremdeles på begredelige 45,97 prosent, mens OSEBX bare har falt med 2,48 prosent, men ser man på utviklingen så langt i juni er det absolutt grunn til å trekke på smilebåndet.REC har løftet seg over 30 prosent så langt i juni måned, meglerhus har begynt å jekke opp aksjen, og analytikere uttaler seg positivt om solaksjen.- REC er nå maksimalt positiv i vårt innsidebareometer. Det er spesielt positivt at det er flere innsidere som handler samtidig, at de handler store beløp og at de øker sin beholdning betydelig, uttalte analytiker Fredrik Tyvand i Investtech nylig.Torsdag ble nok en jubeldag for det hardt prøvede selskapet, og nyheten om at Tyskland utsetter avgjørelsen om subsidiekutt samt at Credit Suisse rykket ut med en kjøpsanbefaling på aksjen, gjorde sitt til at kursen steg solide 4,71 prosent.Til sammenligning måtte Oslo Børs generelt tåle en aldri så liten nedgang.Fredag ser det imidlertid ut til at REC-oppgangen tar seg en aldri så liten pause. Klokken 10.41 er REC ned 1,36 prosent til 20,15 kroner.Oslo Børs er til sammenligning opp 0,22 prosent. Dette er likevel langt høyere enn RECs dårligste notering i år. Aksjen ble notert til 14,70 kroner 21. mai i år.Det er ganske nøyaktig én måned siden. Nevnte Credit Suisse har satt kursmålet på REC nå til 26 kroner. Opp dit er det ytterligere 30 prosent.Spanske solarenergiprodusenter melder fredag at deplanlegger et krav på rundt en milliard euro i kompensasjon hvis myndighetene gjennomfører sitt forslag om å kutte prisen de eksisterende PV-anleggene får.Spania planlegger å kutte inntektene for eksisterende solpanelanlegg med 30 prosent, og subsidierte priser for nye anlegg med inntil 45 prosent