<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

- Konkursfaren her er 40 prosent

Katastrofen vokser i omgang og brannslukkingen har så vidt begynt. Nå mener man at konkursfaren i BP er nærmere 40 prosent.

Publisert 17. juni 2010 kl. 08.44
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 01.52
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 173 ord
Foto: Selskapet

Det politiske presset mot BP etter oljesølet i Mexico-gulfen øker, og det gjør også nervøsiteten blant obligasjonsinvestorer som har lånt ut penger til selskapet, skriver Finansavisen torsdag.For én måned siden tilsa prisen for å forsikre seg mot mislighold av BP-gjeld en konkurssannsynlighet på 7 prosent, ifølge CMA DataVision.I går tilsa risikoen målt ved credit default swaps at det er 39 prosent sannsynlighet for at BP går konkurs de neste fem årene, melder Bloomberg - og det var før kostnaden ved å forsikre gjelden i ett år i går steg med 432,5 basispunkter til 1.075.Det vil si at det da kostet 1,075 millioner euro å forsikre 10 millioner euro i gjeld i ett år, og dermed er det dyrere å forsikre BP-gjeld enn gresk statsgjeld.Uten sammenligning forøvrig var det da bare to lands statsgjeld som var dyrere å forsikre enn BPs gjeld, og det var Venezuelas og Argentinas.Ratingbyrået Fitch senket tirsdag den langsiktige kredittratingen til BP fra AA til BBB.Likevel jekker nå flere analytikere opp oljeselskapet.Les hele denne saken i torsdagens utgave av Finansavisen.