<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Meglerhus: Kjøp disse aksjene

Meglerhus snakker om viktig milepæl og attraktivt risk/reward-forhold. Her er dagens aksjetips.

Publisert 22. juni 2010 kl. 13.44
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 01.56
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 171 ord
Stig Myrseth

I dagens rapport fra Terra Markets omtales følgende aksjer som dagens case:• NorDiag (2,17) - amerikansk distribusjonsavtale viktig milepæl. Sist uke meldte selskapet at det har inngått en ikke-eksklusiv distribusjonsavtale med Fisher Healthcare for selskapets Arrow- og Bullet-produkter i USA. Fisher Healthcare er en del av Thermo Fisher Scientific som har et samlet årlig salg på over USD 10 mrd. Tidligere har Fisher vært forsiktig med å inngå distribusjonsavtaler med uetablerte selskap uten god posisjon i USA. På bakgrunn av dette kan avtalen ses på som en signifikant milepæl for NorDiag.• Statoil (138,30) - positivt for oljeprisen at Kina forlater fastkursregimet. Lørdag ble det meldt at Kina avslutter fastkursregimet mot dollar. En styrket kinesisk valuta vil være positivt for oljeprisen og råvarer generelt da en sterkere valuta vil gjøre kinesisk import billigere. Statoil handles nå til en forward P/E på 8,6 på våre nåværende estimater mot et historisk snitt på 10,1. Summa summarum mener vi risk/reward-forholdet i Statoil er attraktivt. Historisk prising av aksjen tilsier en fair verdi på 160 kroner.