<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Oppløftende nyheter fra Yara tirsdag

I april uttalte selskapet Yara International at de muligens måtte komme til å stenge ned produksjon. Nå kan gjødselgiganten melde at så ikke har skjedd.

Publisert 22. juni 2010 kl. 10.40
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 01.56
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 190 ord
Yara Fullgjødsel på trappa til Oslo Børs - Foto: Scanpix

Gjødselselskapet Yara International opplyser tirsdag at de ikke har sett seg nødt til å gjøre større nedstengninger på NPK-produksjonen sin den seneste tiden.Dette så selskapet en risiko for i april, da de la frem tall for første kvartal, skriver TDN Finans.Ved produksjonen i Glomfjord tok imidlertid Yara to uker ekstra stans grunnet utfordrende markedsforhold, slik at total produksjonsstans med vedlikehold ble fire uker. Produksjonen var oppe og gikk igjen i forrige uke.- Vi har ikke gjort noen større nedstengninger, men vi kommenterer ikke på om vi gjør mindre forlengelser av stopper. Det har vært noen mindre justeringer på slutten av sesongen, sier selskapets IR-direktør Torgeir Kvidal.Han uttaler videre at endringer i indiske gjødselssubsidier har bidratt til noe bedre markedsforhold til NPK-gjødsel.- Avtalen russiske produsenter gjorde med India om salg av nesten en million tonn NPK det neste året bedret markedsforholdene for NPK. Salget kom etter en endring i subsidieordningen i India gjør at det nå er mulig å få subsidier til NPK, sier Kvidal.NPK er fullgjødsel som selges med ulike sammensetninger av de tre primærnæringsstoffene nitrogen, kali og fosfat. Salget har i lang tid vært dempet av høye kalipriser (potash).