<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

PANG: + 108 prosent

Nyheter sender en rekke selskaper til værs på Oslo Børs. Taperen opplever derimot et skikkelig krakk. Slik ser det ut ved lunsjtider. (Oppdatert 12:43)

Publisert 21. juni 2010 kl. 11.32
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 01.55
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 495 ord
Foto: AP

Oslo Børs har hatt en solid start på uken. Ved lunsjtider har hovedindeksen lagt på seg 2,08 prosent og står dermed i 369,40 poeng. Det er så langt omsatt aksjer for 2,8 milliarder kroner.Prisen på et fat Nordsjøolje, med levering i august, har gått opp 1,67 prosent og står nå i 79,53 dollar.Store selskap som Statoil, Yara og Norsk Hydro stiger henholdsvis 1,62 prosent, 3,79 prosent og 3,25 prosent.Acergy + Subsea 7 I dag ble det kjent at styrene i Acergy og Subsea 7 har blitt enige om å fusjonere de to selskapene. Siem Industries, som vil sitte med 20 prosent av aksjene i de to selskapene, støtter fusjonen. Det kombinerte selskapet vil få en børsverdi på rundt 5,4 milliarder dollar, tilsvarende 34 milliarder kroner og bli det 8. mest verdifulle selskapet på Oslo Børs.Det opplyses at selskapet vil oppnå årlige synergier på minst 100 millioner dollar i forbindelse med fusjonen.Logisk Sjefanalytiker Endre Storløkken i Danske Markets Equities sier til HegnarOnline at fusjonen kommer overraskende.- Dette var ikke noe jeg gikk rundt å ventet på. Industrielt er dette logisk. Det skaper en aktør med større global portefølje og en bedre motpart for oljeselskapene, sier Storløkken.Overrasket over timingen Carnegie-analytiker Frederik Lunde skriver i en oppdatering at meglerhuset helt klart holder på outperform-anbefalingene på begge aksjene. Acergy og Subsea 7 stiger rundt 11 prosent til henholdsvis 111,30 kroner og 115 kroner.EMGS til himmels Seismikkselskapet EMGS har vunnet en gigantkontrakt med et av verdens største oljeselskap. Kontrakten skal, ifølge selskapet, være verdt minst 150 millioner dollar, tilsvarende 950 millioner kroner.Carnegie-analytiker John Schj. Olaisen hadde kjøpsanbefaling på EMGS i forrige uke. Fredag steg aksjen fem øre til 3,55 kroner, noe som priset selskapet til 446 millioner kroner. Mandag stiger aksjen hele 108,45 prosent til 7,40 kroner.- Kontrakten har en verdi på rundt 2,60 kroner per aksje. Vi hever kursmålet fra 8 til 10-14 kroner og forventer at flere signifikante kontrakter er like rundt hjørnet for selskapet, skriver Olaisen i en oppdatering.Full kollaps Unison Forsikring har gjennomført en intern gjennomgang av revisorgodkjente balanseposter innen sjøforsikring fra 2002 til 2007. Gjennomgangen avdekket et negativt egenkapitalavvik på rundt 70 millioner kroner, heter det i en børsmelding. Nyheten fører til at aksjen stuper 59,39 prosent til 5,30 kroner.Basert på Unisons egen avdekking av negative avvik på balanseposter fra 2002 til 2007 knyttet til sjøforsikringsvirksomheten, justerer SpareBank 1 Skadeforsikring sitt bud på selskapet til fem kroner per aksje. Dette gir en totalpris for selskapet på ca. 56 millioner kroner.Det opprinnelige budet fra SpareBank 1 Gruppen AS var på 14 kroner. Det verdsatte selskapet til 158 millioner kroner.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia Slik går det på børsene i EuropaNew York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.