<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Pen rekke brutt for Europas børser

De europeiske børsene lå an til oppgang for åttende dag på rad, men så sviktet det litt i sen handel.

Publisert 18. juni 2010 kl. 17.51
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 01.54
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 143 ord
En trader handler aksjer på DAX, børsen i Frankfurt - Foto: AP

De europeiske børsene endte uken med marginal nedgang fredag, etter at det kort tid før slutt så til å ende med den åttende strake dagen med pluss i margen.FTSE 100 og DAX falt hhv. 0,06 prosent og 0,1 prosent, mens franske CAC 40 steg 0,1 prosent.Banksektoren viste imidlertid vei på minsket gjeldsuro.IMF-sjef Dominique Strauss-Kahn sa ifølge Dow Jones Newswires i en tale fredag at tiltakene fra Spanias regjering for å håndtere underskuddet er svært positivt.Strauss-Kahn la til at gjeldsnivået i Spania fortsatt er lavt.Blant vinnerne i banksektoren var BNP Paribas og Societe Generale, som la på seg hhv. 2,3 og 3,0 prosent.Euroen var tidligere fredag på sitt høyeste mot dollar på tre uker, etter en ifølge Financial Times relativt vellykket auksjon for spanske statsobligasjoner.På det høyeste var EURUSD oppe i 1,2416, men utover ettermiddagen har den falt tilbake til 1,236 da Europa-børsene stengte.